7 de febr. 2014

DUATLÓ DEL PRAT



El proper dissabte dia 15 de febrer es disputarà una nova edició del Campionat de Catalunya de Duatló per Equips.

Des de que es va introduir a Catalunya la modalitat de proves per Equips (ja es feia en la modalitat de Triatló des de fa molts anys a nivell nacional amb el nom de Copa del Rei), ja sigui de Duatló o Triatló (les dues organitzades pel C.N. Prat-Triatló) aquestes proves han aconseguit fer-se un lloc important dins el calendari per a la majoria dels components de la Secció.

Explicarem una mica com funcionen aquests tipus de proves; primer de tot, com ja diu el nom, és una competició per Equips (en la distància Sprint) formats per 6 persones màxim i 4 mínim per a equips masculins i de 5 persones màxim i 3 mínim per a equips femenins, els equips surten en ordre invers a la classificació de l’anterior edició (l’últim en sortir serà el campió vigent) amb una separació d’un equip a un altre de, normalment, 1 minut.

Els participants de cada equip han d’anar uniformats de la mateixa manera i no es poden separar més 30 segons o serien apartats de la cursa pels jutges de la FCT, dins ‘un mateix equip els membres es poden ajudar uns als altres i els equips hauran de respectar les distàncies de separació amb els altres equips durant el segment de ciclisme, ja que està prohibit fer “drafting” (anar a roda) entre equips.

El temps final el marca el 4t participant en entrar a meta en homes i la 3a en dones. Només els Equips A puntuaran pel Campionat de Catalunya.

Després d’aquesta petita explicació us direm que el Duatló del Prat per Equips (prova que és Campionat de Catalunya d’aquesta especialitat) tot hi tenir un començament discret per a la nostre Secció, amb algun any amb poca participació i/o equip de circumstància, des de fa uns 3 anys que s’ha convertit en una de les proves més esperades del calendari (juntament amb el Triatló del Prat per Equips) aquesta motivació ens havia portat a la configuració de 3 equips masculins A-B-C i un femení A per aquesta edició del 2014.

Aquesta prova provoca un rebombori en tots nosaltres per escollir els que millor estan en estat de forma i s’adapten a aquesta modalitat per representar-nos com a Equip A (ja sigui masculí com femení), i la resta per poder estar en l’equip més equilibrat i fort després del equip A, tot això dona com a resultat que la gent es posi les piles i faci una preparació específica per poder estar en les millors condicions possibles a l’arribar a la data de la prova, que serà dissabte dia 16 de febrer a les 15h.

La composició dels equips eren les següents:
  • Equip A Femení: Carol V. - Clara S. - Kate K. - Laia P. - Mercè A.
  • Equip A Masculí: Carlos G. - David M. - Ferran B. - Gabri C.- Sergi M.
  • Equip B Masculí: Andrés S. - Andreu R. - Marc A. - Òscar R.- Sergi P.
  • Equip C Masculí: Carles M. - Carles T. - Javier C. - Joan F. C. - Marc M. - Xavi M.

Malauradament com alguns de vosaltres ja coneixeu i degut a que a Catalunya cada cop hi ha més equips de Triatló s’ha donat la circumstància de que hi havia inscrits més de les 130 places d’equips i després d’acceptar 108 Equips A, ahir dijous a les 11h es va fer un sorteig per les 22 places restants que quedaven disponibles entre 66 equips B i C que ja estaven inscrits.


La loteria no sempre toca i aquesta vegada ens hem quedat fora tant l’Equip B com el C, amb la consegüent desil·lusió dels companys que havíem entrenat de valent per fer-ho el millor possible en aquesta prova.

Al final només podran anar els 2 Equips A, tant Femení com Masculí, que esperem que ho facin el millor possible.
  • Equip A Femení: Carol V. - Clara S. - Kate K. - Laia P. - Mercè A.
  • Equip A Masculí: Carlos G. - David M. - Ferran B. - Gabri C.- Sergi M.